DUYULAR VE MARKA / BANU AKIN

Martin Lindstrom, 1970 doğumlu bir marka gurusu. Marka ve pazarlama konusunda inanılmaz bir alt yapısı var. İlk reklam şirketini 12 yaşında kurmuş. O zamandan beri satışın kuralları, marka geliştirme-tutundurma ve gerçek anlamıyla pazarlama konularında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olmuş.

Onu ilk kez Brandchild adlı kitabıyla tanıdım. Ardından Duyular ve Marka’yı (Brandsense) okudum. En son kitabı Buyology ile yerini sağlamlaştırdı. Etkileyici, parlak ve yaratıcı bir adam Martin Lindstrom.

Duyular ve Marka, üstad Philip Kotler’in önsözüyle başlıyor. 13 ülkede 10 büyük marka üzerinde, yüzlerce araştırmacıyı devreye sokarak ve binlerce insanla görüşülerek yapılmış iki aşamalı bir araştırma programı temelinde yazılmış. Markaların sunduğu duyusal deneyimin müşterilere marka bağlılığı yaratmakta oynadığı belirleyici rollerini ortaya çıkarmak üzere birçok detaylı çalışmayı içeriyor. Millward Brown’un markalandırmayla duyusal farkındalığın ilişkisini inceleyen dünya çapındaki araştırması temel alındığı için kitapta ciddi referanslar ve araştırmalar var.

Esas olarak duyuların marka üzerindeki büyük etkisini incelemiş Lindstrom ve duyuların birkaç tanesinin kullanılmasının, markanın tutundurmasını nasıl artıracağını detaylı bir şekilde anlatmış.

Bu kitap, yeni bir marka yaratmaya çalışan ve markasını büyütmeyi isteyen herkesin el kitabı olmalı. Her başımız sıkıştığında bu kitaba bakıp yeni bilgiler öğrenebiliriz.

Duyular ve Marka
Martin Lindstrom
Optimist Yayınları

0 yorum:

Yorum Gönder