REWORK / EVRİM KURAN

“Bu kitap sizi rahatsız edecek.
Bütün gün hangi işle uğraştığınıza bağlı olarak,
sizi fevkalade rahatsız edecek de olabilir.
Ama bu iyi bir şey, çünkü bunu hakediyorsunuz. 
Hepimiz hakediyoruz.”
Seth Godin / Rework hakkında 

Jason Fried ve David Heinemeier’in ortak aklından çıkmış bir kitap Rework. Raftaki yüzlerce iş kitabının arasından neden onu seçtiğime gelince, ilk gözüme çarpan kapaktaki buruşturulmuş beyaz kâğıt fotoğrafı ve altındaki “İş yapma biçimini sonsuza kadar değiştir!” sloganı oldu sanırım. 

Evet, Rework bir iş kitabı. Ancak akademik teorilere değil, deneyime dayalı bir iş kitabı. İçindeki girişimcilik seslerini dindiremeyenler için nefis bir kılavuz. Hayatı boyunca maaşlı çalışmış ve çalışmayı planlayanlar için de “fotoğrafa bir de buradan bak” çağrısı. Özetle; nerede ne iş yapıyor olursanız olun, iş yapma biçiminizi ve şimdiye dek şahit olduğunuz tüm iş yapma biçimlerini sorgulamanıza sebep olacak bir kitap Rework. Eğlenceli, meydan okuyan, ilham verici bir kitap. 

110.000 baskı yapıp New York Times’ın en çok satanlar listesinde kalmaya devam ediyor. Kitabın yazarları, Rework’ün başarısının iki şeyi göstermesini diliyorlar. İlki, iş kitaplarının iş dilinde yazılmak zorunda olmadığını ve diğeri, pek çok kitabı homojenleştiren “şimdiye dek hep böyle yaptık” zihniyeti ile savaşabileceğimizi.


Rework
Jason Fried, David Heinemeier Hansson
Vermilion

0 yorum:

Yorum Gönder